Sursa imagine: ipn.md

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție rămâne în arest

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 20 ianuarie, recursul avocaților, care au solicitat eliberarea acestuia. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari.

Tot astăzi, Curtea de Apel a respins și recursul procurorilor, care au contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana prin care demersul de aplicare a arestului preventiv a fost admis parțial. Atunci, deși procurorii au solicitat 30 de zile de arest, judecătorul de instrucție a eliberat în privința învinuitului un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.
 
Potrivit Procuraturii Generale, „necesitatea plasării lui Viorel Morari în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală, posibilitatea eschivării de răspundere penală”.
 
Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie, iar ulterior a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Acesta este acuzat că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal, și ulterior urmărirea penală, și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Potrivit PG, „toate aceste acțiuni au fost făcute din interese personale, precum și în interesul petentului și a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiți în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a acestei cauze penale”.
 
Viorel Morari pledează nevinovat.
Autor: IPN
20.01.2020 Actual
1059
0

Comentarii 0