Sursa imagine: imagine simbol

Acces mai uşor pe piaţa muncii din România pentru cetăţenii Republicii Moldova care nu deţin cetăţenia română

Acces mai uşor pe piaţa muncii din România pentru cetăţenii Republicii Moldova care nu deţin cetăţenia română. Un proiect de lege, votat deja de Senatul de la Bucureşti prevede că cetăţenii Republicii Moldova, Ucrainei şi Serbiei vor obţine în regim simplificat permis de muncă în România.

Proiectul de lege prin care basarabenii care nu deţin cetăţenia României se vor putea angaja la muncă peste Prut vizează eliberarea unei Cărţi Verzi a Românului de Pretutindeni, document graţie căruia pot obţine reşedinţă în România şi se pot angaja în câmpul muncii.

CONSTANTIN CODREANU, deputat, Parlamentul României: „Este mâna pe care o întindem pentru etnicii români din RM, mulţi dintre ei reveniţi de exemplu din Federaţia Rusă, pe care ni-i dorim în România, acolo unde există o lipsă acută a forţei de muncă. Şi nu este deloc normal să importăm în România forţă de muncă din statele non-europene în condiţiile în care avem oameni de care suntem legaţi cultural, civilizaţional.”

Cartea Verde a Românului de Pretutindeni le va putea permite românilor din Basarabia, Ucraina sau Serbia, care nu deţin cetăţenia română, să muncească în România fără obligativitatea deţinerii suplimentare a unui permis de muncă sau de şedere pentru străini.

CONSTANTIN CODREANU, deputat, Parlamentul României: „Oferă acces facilitat pentru cunoscătorii de limbă română, care nu mai trebuie să treacă întreaga procedură, una destul de anevoioasă din punct de vedere birocratic, care face ca eliberarea unui persmis să dureze câteva luni sau chiar un an. Cu acest proiect de lege această perioadă este restrânsă la maxim.”

Pentru a intra în vigoare documentul mai trebuie să fie votat de Camera Deputaţilor de la Bucureşti.

Autor: tvrmoldova.md
Sursa: tvrmoldova.md
13.01.2020 Actual
782
0

Comentarii 0