Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele din R. Moldova în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6784 persoane, 78 - persoane eliberate, 57 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 970 - încadrate benevol în câmpul muncii. Patru condamnați au fost transferați din Federația Rusă și au fost plasați în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 226 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2726 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 12 deținuți, din 8 instituții penitenciare, totodată fiind efectuate 4 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: un pachet de drojdie granulată, 7 telefoane mobile, un pachet cu o substanță de provenienţă vegetală, presupusă a fi narcotice și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
16.12.2019 Actual
912
0

Comentarii 0