Sursa imagine: BBC

Michael Gove: Prioritatea guvernului britanic va fi scoaterea Regatului Unit din UE la 31 ianuarie şi încheiarea acordului comercial cu UE

Prioritatea guvernului condus de premierul Boris Johnson va fi de a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană (UE) la 31 ianuarie şi de a încheia un nou acord comercial cu UE până la sfârşitul anului viitor, a declarat duminică Michael Gove, adjunctul de facto al lui Johnson şi ministru responsabil cu pregătirile pentru un Brexit, informează Reuters.

După ce conservatorii au obţinut în urma alegerilor de săptămâna trecută o majoritate confortabilă în parlament, premierul Boris Johnson va continua să urmărească realizarea celor două obiective-cheie ale guvernului său: îndeplinirea promisiunii de a finaliza Brexitul şi investiţiile în serviciul public de sănătate al Regatului Unit.

"Ce pot să confirm este că vom avea oportunitatea de a vota acordul de retragere (a Regatului Unit din UE) într-un termen relativ scurt şi apoi ne vom asigura că acesta va fi aprobat înainte de 31 ianuarie", a declarat Gove pentru Sky News. "Vom încheia negocierile noastre cu UE cu privire la cadrul acordului privind comerţul şi cooperarea amicală până la sfârşitul anului viitor", a mai spus el.

Potrivit lui Gove, prioritatea guvernului pe plan intern al trebui să fie îmbunătăţirea serviciului public de sănătate, considerată esenţială în obţinerea sprijinului alegătorilor din nordul şi centrul Angliei care în mod tradiţional votează pentru laburişti şi care au votat acum pentru conservatori, mulţi dintre ei pentru prima dată.

Autor: agerpres.ro
15.12.2019 Actual
827
0

Comentarii 0