Sursa imagine: moldpres.md

În capitală a fost confirmat primul caz de gripă

În capitală a fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon. Virusul a fost depistat la o femeie de 60 de ani din sectorul Râșcani, starea sănătății căreia este în prezent de gravitate medie. Informațiile au fost prezentate luni, 2 decembrie, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, de șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, transmite MOLDPRES.

„Pacienta s-a adresat la medicul de familie pe 26 noiembrie, iar a doua zi a fost internată. Pe 29 noiembrie, s-a depistat că pacienta are virusul de gripă, după ce au fost prelevate probele necesare. Imediat au fost luate toate măsurile ce s-au impus, iar femeia a fost transferată la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Lotul de vaccin antigripal a fost repartizat în toate instituțiile medicale din țară, inclusiv în cele din capitală. Pacienții care doresc să se vaccineze se pot adresa medicului de familie. Sezonul gripal durează din luna octombrie și până în mai. Datele statistice oferite de Ministerul Sănătății arată că, în perioada 01 octombrie 2018-31 martie 2019, au fost înregistrate 2151 cazuri de gripă.

Autor: moldpres.md
02.12.2019 Actual
729
0

Comentarii 0