Sursa imagine: suptnik.md

Guvernul a alocat peste 480 de milioane lei pentru achitarea salariilor

Peste 480 de milioane de lei vor fi repartizate autorităţilor publice locale de ambele niveluri. Banii provin din alocaţiile prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2019 şi vor transferaţi pentru acoperirea parţială a cheltuielilor pentru implementarea prevederilor Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Hotărîrea privind repartizarea unor alocaţii aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial al Republcii Moldova.
 
„Documentul prevede repartizarea a 484,1 milioane lei din alocaţiile prevăzute în bugetul de stat pe anul 2019 autorităţilor publice locale de ambele niveluri pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de implementare a Legii nr. 270/2018 de către unităţile bugetare finanţate prin transferuri cu destinaţie specială, cât şi prin alte transferuri curente cu destinaţie generală. Mijloacele alocate vor acoperi necesarul pentru achitarea salariilor pentru lunile octombrie şi noiembrie curent. cu săptămâna viitoare.” se arată într-un comunicat emis de Ministerul Finaţelor.
 
Totodată, Ministerul Finanţelor informează că va asigura în regim de urgenţă acţiunile privind introducerea în Sistemul Informaţional al Ministerului Finanţelor a sumelor alocate pentru a face posibilă achitarea salariilor începând cu săptămâna viitoare.
Autor: trm.md
22.11.2019 Actual
1010
0

Comentarii 0