Sursa imagine: trm.md

Guvernul a aprobat un model unic al documentelor de identitate

Guvernul a aprobat un model unic al documentelor de identitate, în care se regăsesc modelele tuturor actelor de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, transmite Radio Moldova.

Guvernul a aprobat un model unic al documentelor de identitate, în care se regăsesc modelele tuturor actelor de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, transmite Radio Moldova Actualităţi.
 
În noile modele de acte de identitate, lipseşte informaţia privind grupa sangvină a titularului. Sunt modificări şi în ce priveşte câmpul informaţional „Reşedinţă”, care este înlocuit cu „Domiciliu”. Vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a menţionat că toate tipurile de acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte rămân în circulaţie până la expirarea termenului valabilităţii acestora.
 
Proiectul conţine toate modelele ale tuturor tipurilor de buletine de identitate şi permise de şedere de generaţia I, II ŞI III de paşapoarte şi documente de călătorie cu şi fără mediul de stocare electronic a datelor inclusiv al celor biometrice puse în circulaţie în Republica Moldova începând cu anul 1995, care la momentul actual sunt valabile” a specificat Andrei Năstase.
 
Potrivit lui, actele de identitate noi vor fi puse în circulaţie nu mai târziu de 1 aprilie 2020.
Autor: trm.md
08.11.2019 Actual
920
0

Comentarii 0