Sursa imagine: hepta.ro

John Bolton afirmă că regimul nord-coreean nu intenționează să renunțe la arsenalul nuclear

Coreea de Nord nu are nicio intenţie să renunţe la arsenalul său nuclear, a declarat John Bolton, fost consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională, demis de preşedintele Donald Trump pe fondul unor divergenţe, informează agenţia de ştiri Reuters, potrivit Mediafax.

"Îmi pare foarte clar că DPRK (Coreea de Nord, n.red.) nu a luat decizia strategică de a renunţa la armele sale nucleare. De fapt, contrariul cred că este adevărat," a afirmat Bolton într-un discurs rostit luni la Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice.
 
În circumstanţele actuale, liderul nord-coreean Kim Jong Un "nu va renunţa niciodată în mod voluntar la armele nucleare", a adăugat Bolton, care a lansat un avertisment în legătură cu modul în care Administraţia de la Washington gestionează ameninţarea nord-coreeană, menţionând lipsa de eficienţă în privinţa impunerii sancţiunilor, atitudinea de complacere faţă de recentele teste balistice efectuate de Phenian şi suspendarea exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud.
 
În momentul demiterii lui Bolton, Donald Trump a afirmat că "avut neînţelegeri puternice în legătură cu multe dintre sugestiile" fostului său consilier.
 
Bolton, cel de-al treilea consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui Trump, a încercat să-l convingă pe liderul de la Casa Albă să nu diminueze presiunile la adresa Coreei de Nord, în pofida eforturilor diplomatice depuse de cele două ţări.
Autor: Mediafax
01.10.2019 Actual
589
0

Comentarii 0