Sursa imagine: madrm.gov.md

Oameni de afaceri din India, interesați de produse agricole din R. Moldova

Oportunități investiționale în agricultura din țara noastră și accesul produselor moldovenești pe piața indiană au fost principalele subiecte de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, cu  o delegație a oamenilor de afaceri din India, transmite MOLDPRES.

”Am vorbit despre posibilitatea exportului pe piața din India al strugurilor de masă din Republica Moldova, despre posibilitățile exportului de nuci, despre cooperarea bilaterală în domeniul științei și învățământului în agricultură etc. Am avut discuții constructive, m-am bucurat să văd interesul oamenilor de afaceri din India de a susține agricultura din țara noastră, diversificând produsele agroalimentare disponibile pe piața indiană”, a subliniat Georgeta Mincu.
 
Din delegația indiană, în frunte cu Thanglura Darlong, ambasadorul Indiei în Republica Moldova, cu sediul la București, au făcut parte businessmeni din diferite sectoare, care au venit la minister pentru a se interesa de oportunitățile comerțului bilateral cu produse agroalimentare. “Oaspeții au fost interesați în special de importul sucului concentrat din fructe, fructelor proaspete, precum și al vinurilor moldovenești”, indică surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).
 
De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate şi alte  chestiuni cu referire la cooperarea moldo-indiană în domeniul agroalimentar, în special, organizarea unei eventuale misiuni economice de promovare în India a producției autohtone de vinuri și fructe proaspete.
 
Întrunirea de la MADRM a avut loc în contextul sesiunii de Business Matching (B2B), organizată la Chișinău de Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova și Agenția de Investiții.
 
Volumul comerțului  Republicii Moldova cu Republica India, în perioada ianuarie-iunie 2019, a înregistrat suma de 18,433 milioane de dolari.
Autor: HotNews
18.09.2019 Actual
1055
0

Comentarii 0