Sursa imagine: gettyimages.com

Parlamentul britanic, suspendat oficial pentru o lună de zile. Boris Johnson: „Acest Guvern nu va mai întârzia Brexitul”

Parlamentul Marii Britanii a fost suspendat, seara trecută, după cea mai lungă sesiune din ultimii 350 de ani. Urmează să aibă o pauză neobișnuit de lungă, dorită de premierul Boris Johnson, scrie digi24.ro.
 
Înainte să-și încheie activitatea pentru mai bine de o lună, Legislativul a mai câștigat însă câteva lupte cu Executivul.
 
Organizarea de alegeri anticipate, așa cum ar fi vrut premierul, a fost din nou respinsă.
 
De asemenea, Executivul a fost obligat să publice documente guvernamentale legate de suspendarea Parlamentului și de pregătirile pentru Brexit fără acord.
 
În paralel, Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care îl obligă pe Boris Johnson să solicite o nouă amânare a Brexitului, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană în octombrie. Totuși, premierul britanic a spus că este hotărât să nu ceară nicio prelungire și i-a acuzat pe parlamentari că îi îngreunează negocierile cu Bruxelles-ul.
 
Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Guvernul va continua să negocieze o înțelegere. Dar în paralel ne pregătim să ieșim fără așa ceva și mă voi duce la summitul crucial de la Bruxelles, din 17 octombrie. Indiferent câte mijloace inventează Parlamentul ca să-mi lege mâinile, voi încerca din răsputeri să ajung la o înțelegere care să țină cont de interesul național. Acest Guvern nu va mai întârzia Brexitul”.
Autor: Digi24.ro
10.09.2019 Actual
504
0

Comentarii 0