Sursa imagine: trm.md

Trei cele mai traversate puncte de trecere vamală vor fi modernizate

Trei cele mai traversate puncte de trecere vamală („Sculeni-Sculeni”, „Leuşeni-Albiţa” şi „Giurgiuleşti-Giurgiuleşti”) vor fi modernizate în cadrul unui proiect integrat în Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de guvernele celor două state, scrie IPN.

Olesea Puşcaşu, ofiţer de presă la Serviciul Vamal, a declarat pentru IPN că are loc pregătirea caietului de sarcini, după care va fi lansată o licitaţie pentru selectarea agentului economic care va efectua lucrările. Modernizările se vor face etapizat, fără a periclita traficul la frontieră.
 
Proiectul prevede majorarea numărului pistelor de control, reconstrucţia căilor de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naţionale, reabilitarea platformelor de scanare a mijloacelor de transport. De asemenea, sunt prevăzute dotări cu echipament de control nou şi vor fi modernizate sistemele de iluminat şi semnalizare.
 
Durata proiectului este de 36 de luni, iar bugetul de 5 milioane de euro. Grantul acordat Republicii Moldova de către UE este de 3,2 milioane de euro. 1,7 milioane de euro constituie contribuţia Guvernului Republicii Moldova.
Autor: trm.md
18.08.2019 Actual
620
0

Comentarii 0