Sursa imagine: realitatea.md

Maia Sandu a anunțat crearea unui birou de combatere a corupției și reforma justiției

Premierul Republica Moldova, Maia Sandu, a anunţat, în cadrul unui briefing de presă, despre crearea unui birou de combatere a corupţiei şi reforma justiţiei, propunere care va fi discutată la şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului, relatează Radio Moldova.

Maia Sandu a vorbit despre birou în contextul că, Consiliul Superior al Procurorilor „nu a început curăţirea din interior”.
 
„Timpul a expirat. Decizia de astăzi a CSP, pentru desemnarea unui nou procuror general, ignorând demersurile noastre de a schimba modalitatea de alegere, a sfidat încrederea cetăţeanului. Se pare că, CSP nu a înţeles că perioada când puteau numi procurori corupţi a trecut. A fi instituţie autonomă nu înseamnă a funcţiona înafara regulilor.
 
Guvernul se va implica mai serios, gravitatea problemei necesită soluţii de criză. Vom discuta, în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare, despre crearea de urgenţă a unui birou de combatere a corupţiei şi reforma justiţiei pe lângă Prim-ministrul ţării, care va include alături de reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi internaţionali, conducători ai tuturor instituţiilor responsabile de domeniul justiţiei şi anticorupţie.
 
Vom insista pe un sistem riguros de alegere a unui nou procuror general”, a spus Maia Sandu.
Autor: trm.md
10.08.2019 Actual
868
0

Comentarii 2

 • realist:

  Maia nu are functii sa le dea la toti cei ce au impartit pliante electorale pentru ea si a decis sa le mai faca niste locuri de munca

  10.08.2019 12:27
 • Ungureanu:

  Oameni buni, asta-i revoluție bolșevică!
  Cel mai probabil, că „harvadrul” Maiei sandu a fost pe undeva pe la Moscova...

  10.08.2019 13:19