Sursa imagine: tribuna.md

Maia Sandu: Alegerile locale vor fi un test de rezistență pentru coaliția de guvernare

Alegerile locale din toamnă vor fi un test de rezistenţă pentru coaliţia de guvernare, consideră premierul Maia Sandu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, la reuniunea Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, ea a subliniat că autorităţile Moldovei „vor face tot posibilul pentru a asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte”.
 
„Principala concurenţă la alegeri va fi între două forțe politice (PSRM și ACUM –„I.”), de aceea trebuie să desfăşurăm o campanie electorală cât mai civilizată, pentru ca procesul electoral să nu afecteze relațiile în majoritatea parlamentară”, a spus premierul.
 
Răspunzând la întrebările adresate de eurodeputați despre modul cum s-a format coaliția cu Partidul Socialiștilor, care urmăreşte vectorul prorus, Sandu a menționat că „toate prevederile acordului cu PSRM sunt cunoscute şi părţile nu au o agendă secretă”.
 
„La baza acțiunilor coaliției se află Acordul de Asociere RM-UE, iar socialiștii își pot confirma angajamentul față de document. Știm despre relaţiile strânse ale PSRM cu Kremlinul. De asemenea, dorim şi noi să restabilim relaţiile economice cu Rusia, de exemplu, să încheiem un nou contract de furnizare a gazelor. Dar este important ca Federația Rusă să respecte interesele naționale ale Republicii Moldova”, a subliniat Sandu.
 
Potrivit ei, „este greu de spus cât va dura coaliția de guvernare”.
 
„Însă cetățenii care au votat pentru ACUM și pentru PSRM doresc ca alianţa să dureze cât mai mult, pentru ca procesele democratice din Moldova să fie ireversibile. Iar opinia oamenilor este foarte importantă pentru noi”, a spus premierul.
Autor: Infotag
25.07.2019 Actual
786
0

Comentarii 1

  • Denis:

    Blocul ACUM si PSRM deja s-au inteles intre ei cine si ce ia.

    25.07.2019 17:26