Sursa imagine: anp.gov.md

Administrația Națională a Penitenciarelor va colabora cu două instituții din țară

Administrația Națională a Penitenciarelor și IMSP Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Botanica au pus bazele unui acord de colaborare. Acordul a fost semnat ieri, 16 iulie curent, pe o perioadă nedeterminată de către directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco și directorul de programe CCSM Botanica, Arcadie Astrahan.

În cadrul întrevederii bilaterale, semnatarii au subliniat interesul celor două instituții de a implementa, în timpul cel mai apropiat, acțiuni concrete cum ar fi: tratamentul, reabilitarea psihologică, protecția socială și incluziunea socială a persoanelor cu tulburări mintale și de comportament în rândul condamnaților; desfășurarea instruirilor reciproce în domeniul adictologiei și sănătății mintale, în special privind depistarea, comunicarea, profilaxia tulburărilor psihice și de comportament, inclusiv violența domestică, pe fon de consum abuziv de alcool și substanțe psiho-active.
 
Tot ieri, a fost încheiat un alt acord de colaborare cu AA Moldova în vederea implementării programelor de suport pentru recuperarea persoanelor dependente de alcool din custodia penitenciarelor din țară.
 
La final, conducătorii instituțiilor semnatare şi-au exprimat convingerea că vor depune toate eforturile ca obiectivele cuprinse în acord să fie îndeplinite pentru asigurarea unei colaborări optime şi de lungă durată.
Autor: HotNews
17.07.2019 Actual
633
ANP
0

Comentarii 0