Sursa imagine: mfa.gov.md

Șeful diplomației moldovenești: Optăm pentru continuarea cooperării cu NATO

Cooperarea Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică, implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, promovarea procesului de reformă a sectorului de securitate şi apărare, combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, etc. au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat interesul Republicii Moldova pentru continuarea dialogului politic şi cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în conformitate cu prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO şi în domeniile de interes comun. „Planul individual de acţiuni IPAP, este instrumentul care ne permite să menţinem dialogul politic şi să realizăm cooperarea practică a Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică”.
 
Oficialii au examinat acţiunile comune ce urmează a fi întreprinse în contextul mai multor domenii de cooperare, printre care implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, promovarea procesului de reformă a sectorului de securitate şi apărare, combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, cooperarea în domeniul comunicării strategice şi contracararea ameninţărilor hibride, potrivit unui comunicat al MAEIE.  
 
Secretarul general adjunct Rose Gottemoeller a confirmat sprijinul organizaţiei pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum şi respectul pentru neutralitatea ţării, subliniind disponibilitatea de a oferi, în continuare, expertiza şi asistenţa necesară autorităţilor moldoveneşti în procesele de reformă, în special, în modernizarea sectorului de securitate şi apărare. 
Autor: HotNews
16.07.2019 Actual
505
0

Comentarii 0