Sursa imagine: hepta.ro

Putin nu este de acord cu introducerea de noi sancțiuni împotriva Georgiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este de acord cu iniţiativa mai multor parlamentari privind introducerea de noi sancţiuni economice împotriva Georgiei, informează cotidianul Kommersant, citat de agenţia TASS.

Cotidianul notează că deşi preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că opinia parlamentarilor în legătură cu impunerea de noi sancţiuni a rămas neschimbată, poziţia preşedintelui Putin va cântări mai mult în luarea unei decizii în acest sens.
 
Mai mulţi parlamentari ruşi au solicitat marţi impunerea de noi sancţiuni economice Georgiei, după ce jurnalistul georgian Giorgi Gabunia a vorbit despre Vladimir Putin şi familia sa folosind termeni foarte jignitori în timpul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Rustavi 2.
 
Printre sancţiunile propuse de către parlamentari se numără interzicerea importurilor de vinuri din Georgia sau blocarea importului de apă minerală Borjomi, una dintre cele mai populare mărci de apă din Rusia. O altă propunere vizează comunitatea georgiană din Rusia, care ar putea să nu mai poată să transfere bani către Georgia.
 
O cerere oficială pentru introducerea de noi sancţiuni împotriva Georgiei a fost depusă la Guvern marţi, a declarat Viaceslav Volodin. Un purtător de cuvânt al Guvernului rus a declarat pentru agenţia Interfax că solicitarea este analizată de către specialiştii Executivului.
 
Solicitarea parlamentarilor ruşi vine după ce luni a intrat în vigoare un ordin care interzice zborurile comerciale spre şi dinspre Georgia ca urmare a protestelor împotriva Rusiei desfăşurate luna trecută la Tbilisi.
 
Relaţiile dintre Rusia şi Georgia sunt foarte tensionate încă din 2008, când Armata rusă a invadat Georgia, cele două ţări intrând în conflict direct timp de cinci zile.
Autor: Mediafax
11.07.2019 Actual
414
0

Comentarii 0