Sursa imagine: border.gov.md

Documente falsificate, prezentate pentru două mijloace de transport

Falsificarea a două certificate de înmatriculare și a unei procuri auto, va constitui motiv de cercetare penală a doi conaționali. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere Ocnița și Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 22:40, s-a prezentat la PTF Ocnița pentru autorizarea trecerii frontierei un autoturism de model Mercedes Benz C180, înmatriculat în Federația Rusă. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean moldovean de 41 de ani, cu viza de domiciliu în satul Sturzovca, raionul Glodeni. În timpul verificării documentelor, prezentate pentru mașină, polițistul de frontieră a observat mai multe semne de falsificare a certificatului de înmatriculare, fapt ce a condus la solicitarea de a înmâna toate documentele deținute. Ca rezultat s-a stabilit că și procura, eliberată pe numele șoferului de către autoritățile abilitate din Rusia, prezintă semne clare de contrafacere. La cele depistate, bărbatul a precizat că nu cunoștea din considerentul că prin persoane intermediare și-a procurat mașina și nu a verificat pachetul cu acte. În cazul dat, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare, cât și mașina indisponibilizată pe teritoriul SPF Ocnița, până la finalizarea cercetărilor.
 
În cel de-al doilea incident, polițiștii de frontieră din Sculeni documentează un conațional de 69 de ani, care deținea asupra sa un certificat de înmatriculare moldovenesc cu semne de falsificare. În cadrul formalităților de control al trecerii frontierei de stat au fost prezentate toate actele necesare pentru un microbuz de model Mercedes, însă conform analizei de risc angajatul PF a intervenit cu verificări suplimentare. Ca urmare, s-a depistat cel de-al doilea certificat de înmatriculare moldovenesc, la care s-au observat elementele de contrafacere. Mai mult că documentul era un model vechi, care la ziua de azi nu se mai eliberează, însă informațiile și data eliberării erau actualizate. Certificatul a fost trimis către expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Persoana documentată și-a continuat călătoria în baza actelor originale, prezentate la controlul de frontieră.
Autor: HotNews
24.06.2019 Actual
562
0

Comentarii 0