
Sursa imagine: ipn.md
Demisia la doar câteva zile de la numirea în funcție este ceva grav, comentator politic
Demisia la doar câteva zile de la numirea în funcție este ceva grav. Un om nu-și dă pur și simplu demisia fiind numit câteva zile în urmă. De această părere este comentatorul politic Vitali Catană. În cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV, comentatorul s-a referit la faptul că ieri, 23 iunie, ministrul justiției, Stanislav Pavlovschi, și-a anunțat demisia la doar două săptămâni de la învestirea Guvernului Sandu, transmite IPN.
Vitali Catană nu exclude că în fața ministrului Pavlovschi ar fi existat sarcini pe care el n-ar fi putut să le îndeplinească. Aici comentatorul s-a referit la faptul că, la un moment dat, Ministerul Justiției ar putea emite avize pentru amnistierea unor persoane.
„Actuala echipă guvernamentală acționează ca un fel de sectă, au un cerc de oameni din care nu ies sau stabilesc relații foarte restrânse cu cei care nu fac parte din anturajul lor. Vedem că în funcții în care este nevoie de oameni cu o anumită pregătire, numesc oameni loiali, care fac parte din cercul lor de prieteni”, spune comentatorul.
Jurnalistul Andrei Andrievschi susține că Guvernul considera că dacă va numi anumiți apropiați la șefia instituțiilor de stat nimeni nu va observa acest lucru, având în vedere că susținătorii lui sunt într-un fel de euforie. Jurnalistul s-a referit la numirea de către Andrei Năstase în funcția de șef al Inspectoratului Național al Poliției a unui cumetru de-al său, Gheorghe Bălan, și la faptul că șeful cabinetului ministrului de externe, Andrei Popov, este nașul de cununie al ministrului Nicu Popescu.
Potrivit lui Andrei Andrievschi, se recurge la o asemenea numire pentru că este comodă. „Tu numești într-o funcție o rudă de a ta, ea îți este loială și face tot ce îi spui”, spune jurnalistul. De asemenea, în opinia lui acest lucru se întâmplă pentru că echipa guvernamentală nu are oameni buni suficienți.
Anterior, unii comentatori politici au criticat și fosta guvernare pentru ceea ce au numit „numire în funcții conform principiilor de loialitate și rudenie, în particular, faptul că finul liderului Partidului Democrat a deținut funcția de președinte al Parlamentului, iar nașa de cununie a acestuia deține și în prezent funcția de judecător la Curtea Constituțională.
Autor: IPN
24.06.2019 Actual
624
Printează
Trimite unui prieten
-
Video Line
-
Vorbesc româneşte, sunt român
03.05.2014 -
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
31.01.2014 -
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
18.01.2014
-
-
-
Conferința „Sinergie pentru Dezvoltare Urbană”: Revitalizarea Urbană în ultimii trei ani, rezultate și lecții învățate
06.12.2019 -
Primarul de Cărpineni, Hâncești Ion Cărpineanu își propune să relanseze industria alimentară din comunitate!
02.12.2019 -
Dezvoltarea infrastructurii de date spațiale în Republica Moldova –un obiectiv tot mai aproape de a deveni realitate!
02.12.2019 -
Vadim Lelic: Mi-am propus ca orașul Telenești să devină un pol de dezvoltare economic
02.12.2019 -
Valeriu Gutu, primar de Cioresti, Nisporeni: „Oamenii trebuie să lase urme pe pământ, nu doar să facă urme"
02.12.2019
-
Comentarii 2
Mie mi se pare ca "analistii"ori cum isi msi zic comentatorii politici gindesc si vorbesc in dependenta de cine sunt platiti , insi fara verticalitate.Dupa mine ei ppoarta vina principala pentru tot raul ce s-a intiplat si se intimpla in tara noastra mica.Prin difirambele cintate de ei la diferite posturi TV si radio ii fac pe politicieni sa piarda legatura cu realitatea.
Nici o televiziune, în prezent, nu plătește onorarii, cu atât mai mult nu este nimeni plătit, când sunt întrebați analiștii fie la telefon, fie pe stradă, așa cum sunt întrebați și alți oameni. Voi, cei care răspundeți în plină stradă, sunteți plătiți?
Fiecare analist are un loc de muncă. Atât. Restul - sunt speculații
Dar faptul că atât de curând un ministru și-a dat demisia, e un semn grav pentru o coaliție aflată la guvernare.
Pentru asta nu trebuie să fii mare analist.
Într-o familie de tineri însurăței, de exmeplu, mirele pleaca din familie după două săptămâni de la nuntă și depune cerere de divorț, iar cererea este imediat „satisfăcută”.
Asta înseamnă că în această familie există dragoste și înșelegere deplină?
Așa e și în politică...