Sursa imagine: trm.md

Amenzi pentru comercianți de flori

Serviciul Fiscal de Stat, în scopul prevenirii comerţului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacţiilor prin maşina de casă şi control, a desfăşurat, recent, acţiuni de conformare prin instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în pieţele autorizate pe întreg teritoriul ţării, notează trm.md.

Astfel, în perioada 30-31 mai curent, SFS a monitorizat activitatea a 16 pieţe autorizate de flori vii din ţară, 67 gherete ce comercializează flori.
 
În perioada funcţionării posturilor fiscale, volumul livrărilor înregistrate, conform datelor maşinilor de casă şi control, a constituit circa 700 000 lei. În perioada similară a anului precedent, volumul livrărilor înregistrat a constituit circa 500.000 lei, respectiv se atestă o majorare a volumului de livrări cu circa 200 000 lei sau cu 8,53%.
 
Dinamica în ascendenţă a indicatorilor de vânzări a florilor vii în perioada sfârşitului lunii mai se atestă pe parcursul a doi ani consecutiv, de când procesul este monitorizat de SFS şi în timp au fost efectuate mai multe activităţi  de conformare fiscală. Astfel, comparativ cu zilele 30-31 mai 2017, veniturile din vânzări înregistrate în 2018 au sporit cu circa 400 000 lei sau cu peste 200 %, se arată în comunicatul de presă emis de SFS.
 
Totodată, drept urmare a desfăşurării controalelor fiscale operative la comercianţii de flori vii, au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 59 000 lei şi amenzi contravenţionale în sumă de 32 300 lei, fiind depistate încălcări ale prevederilor art. 254.1 din Codul fiscal (neutilizarea echipamentelor de casă şi control) şi art. 263.1 din Codul contravenţional (desfăşurarea ilicită a activităţii de întreprinzător).
 
În continuare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislaţiei în vigoare şi informează despre continuarea acţiunilor de verificare operativă a subiecţilor care activează în segmentul respectiv.
Autor: trm.md
13.06.2019 Actual
235
0

Comentarii 0