Sursa imagine: border.gov.md

Poliția de Frontieră: Discuții moldo-letone pe marginea sistemului de analiză a riscurilor

Familiarizarea cu sistemul analizei riscurilor din cadrul Poliției de Frontieră și nivelul de implementare a bunelor practici europene în consolidarea domeniului respectiv la nivel local, regional şi central, a fost scopul vizitei unei delegații a Pazei Frontierei de Stat a Republicii Letonia în Republica Moldova. Întrevederea între experții în  analiza riscurilor din ambele entități de frontieră a avut loc ieri, 12 iunie 2019, la sediul central al Poliției de Frontieră din mun. Chișinău.

Discuțiile susținute au vizat per general principiul de activitate şi funcţionare la nivel naţional şi regional a Grupurilor comune de analiză a riscurilor în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, a traficului de fiinţe umane şi a migraţiei ilegale. În context, gazdele au informat cu structura unităţii analitice a IGPF, modul de cooperare pe plan naţional şi internaţional, modul de colectare și gestionare a datelor, clasificarea produselor analitice, instrumentele folosite în procesul de elaborare a produselor analitice și modul de utilizare a acestora.
 
Colegii letoni au apreciat pozitiv rezultatele obţinute în domeniul dezvoltării sistemului de analiză a riscurilor și au subliniat importanța dezvoltării relațiilor de cooperare între subdiviziunile de analiză a riscurilor a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a MAI RM şi Pazei Frontierei de Stat a Republicii Letonia.
Autor: HotNews
13.06.2019 Actual
496
0

Comentarii 0