Sursa imagine: nz.nik/Instagram

Fenomenul care ia amploare după serialul „Cernobîl”

Serialul „Cernobîl”, creat de scenaristul Craig Mazin, a devenit cel mai popular serial din lume, iar odată cu acest lucru, turismul în zona dezastrului nuclear din Ucraina a crescut cu 30-40%. Însă cei care vizitează orașul-fantomă Prîpeat par mai degrabă interesați să facă poze reușite pentru Instagram decât să înțeleagă catastrofa nucleară care s-a produs în acest loc, scrie The Guardian, potrivit Digi24.ro.

Pe Instagram au apărut numeroase fotografii, unele nepotrivite, altele provocatoare, făcute în apropiere de Cernobîl. Printre postări se numără inclusiv o poză cu o femeie care pozează într-un costum de protecție deschis suficient încât să i se vadă lenjeria tanga.
 
 
Craig Mazin a publicat un mesaj în care le cere oamenilor care vizitează Cernobîlul să dea dovadă de respect față de oamenii care și-au pierdut viața în tragedia nucleară și cei a căror viață a fost dată peste cap de explozia reactorului, în 1986.
 
„Este minunat că serialul Cernobîl a crescut valul de turiști în Zona de Excludere. Însă da, am văzut fotografiile care circulă pe rețelele de socializare. Dacă mergeți în vizită acolo, vă rog să țineți minte că la Cernobîl s-a petrecut o tragedie îngrozitoare. Comportați-vă cu respect față de toți cei care au avut de suferit și s-au sacrificat”, a scris scenaristul.
 
Serialul "Cernobîl" a devenit cel mai bine notat din istoria IMDB, site-ul american specializat în informaţii din domeniul cinematografiei, devansând "Breaking Bad", "The Wire" sau "Game of Thrones". În ciuda popularităţii, "Cernobîl" nu este pe placul ruşilor, care au decis să lanseze propriul serial despre catastrofa din 1986, potrivit BFM TV.
 
Cel mai recent serial de succes al postului de televiziune HBO, care spune povestea celei mai grave catastrofe nucleare civile din istorie şi consecinţele ei, arată responsabilitatea liderilor şi a autorităţilor sovietice în explozie, în special maniera în care puterea din epocă a căutat întâi să ascundă accidentul, în ciuda riscurilor la care a fost supusă populaţia. 
 
Serialul nu le-a plăcut ruşilor care au decis să lanseze propriul serial despre catastrofa nucleară, a anunţat canalul de televiziune NTV.
 
Scenariul noului serial va fi diferit de versiunea HBO, pentru că intenţionează să arate că CIA, agenţia americană de informaţii, a fost implicată în accident, scrie News.ro. 
Autor: Digi24.ro
12.06.2019 Actual
660
0

Comentarii 0