Sursa imagine: ipn.md

Ex-ministrul Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare

Fostul ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat, de către Curtea de Apel Chișinău, la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, transmite IPN.
 
Procuratura Generală menționează într-un comunicat de presă că fostul ministru a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz de serviciu, iar pe lângă privațiunea de libertate, a fost privat de dreptul de a exercita funcții publice timp de cinci ani.
 
Curtea de Apel Chișinău a dictat doi ani de detenție și pentru un om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru.
 
Magistrații au respins însă solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparține fostului ministru și a mijloacelor financiare de 40 de mii de lei și 5 500 de euro – sume ridicate în timpul percheziției efectuate la domiciliul omului de afaceri.
 
Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.
 
Iurie Chirinciuc, împreună cu șefii a două companii de construcții, au fost reținuți pe 27 aprilie 2017. Audiați, aceștia și-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaștere a vinovăției. Prima instanță a pronunțat sentințe non-privative de libertate. 
Autor: IPN
16.05.2019 Actual
632
0

Comentarii 0