Sursa imagine: privesc.eu

Ministrul Finanțelor Ion Chicu demontează un nou fals tirajat de presa afiliată PAS-PPDA - veniturile primăriilor au crescut

Ministrul Finanțelor Ion Chicu demontează falsul tirajat de presa afiliată PAS-PPDA, privind pretinsa închidere pentru perioada de vară a grădiniței din satul Cojușna, chipurile din «lipsă de bani pentru salarii».

«Veniturile Primăriei Cojușna la situația din 15.05.2019 le depășesc pe cele din 2018 (perioada respectivă) cu 23,6%, adică cu 1, 166 mln.lei. Încasările din impozitul pe venitul retinut din salariu (care, conform prognozelor unor ”profeți” trebuiau să se prăbușească în urma reformei fiscale (diminuarea cotei și dublarea scutirii personale))... au crescut cu 38,1%. Iar dacă considerăm și compensarea din bugetul de stat pentru ”posibila ratare de venituri în urma reformei fiscale” în sumă de 216 mii lei, acest articol/sursă de venituri a crescut cu aproape 65%. În general, pe țară, acest indicator depășește 20%. Deci mitul conform căruia guvernul ”cu reforma sa fiscală” a lăsat autoritățile locale fără bani - rămîne ”visul azuriu” al unora», a scris Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Anterior, și ministrul Educației Monica Babuc a demontat falsul tirajat de presa afiliată PAS și PPDA, inclusiv PRO TV Chișinău.

„O altă încercare de manipulare. Ce e mai rău e că ea vine din partea unor deputați. Reporterul și părinții poate nu cunosc, dar deputații blocului ACUM, care se văd în imagini, ar fi trebuit să știe că perioada de vacanță la grădinițe este stabilită de APL. Administrația decide cu privire la salarii și program de activitate, iar MECC nu poate da astfel de indicații”, se conținea într-o postare, pe Facebook, a ministrului Educației Monica Babuc.

Autor: Ion Vasilos
15.05.2019 Actual
896
0

Comentarii 4

 • timofei:

  Maia și Andrei nu au altceva ce spune... ei trăiesc pe minciuna diseminată prin intermediul jurnalTV

  15.05.2019 18:45
 • Eduard:

  Eu cred ca deputateii astia impreuna cu presa afiliata lor ca JTV si TV8 cu ProTV foarte bine cunosc ca MECC nu coordoneaza cu activitatea si finantarea gradinitii din Cojusna, dar au inpins acest subiect pentru a manipula si a face PR pe subiect.

  15.05.2019 19:12
 • Vasile:

  Nu tin minte ca Maia si Nastase sa spus vreun adevar cindva, tot ce stiu ei e doar manipulare si victimizarea ieftina...

  15.05.2019 19:12
 • Denis:

  Daca nu demontezi aceste falsuri, ne vom ineca in oceanul de minciuna raspandit de Maia si Nastase.

  15.05.2019 20:31