Sursa imagine: fb.com

Greșeală de clasa a 4-a! Fosta ministră a Educației, Maia Sandu, NU știe când s-a încheiat al doilea război mondial

Președinta PAS, Maia Sandu, care a fost anterior ministru al Educației, habar nu are când s-a încheiat cel de-al doilea război mondial. Sandu s-a făcut de râs în timpul acțiunii PAS și PPDA prilejuite Zilei Europei.

„La 9 mai 1945 se punea capăt celui mai sângeros război care a distrus milioane de vieți omenești, inclusiv pe pământul nostru”, a declarat Sandu. Gafa monumentală a liderului PAS a fost scoasă în evidență de către activistul Vadim Rotari, care s-a arătat uimit de ce niciun istoric din blocul condus de Sandu și Năstase nu a corectat-o. Cel de-al doilea război mondial s-a sfârșit pe 2 septembrie 1945, după capitularea Japoniei. Iar data la care face referință Sandu ține de capitularea trupelor Germaniei fasciste. 
 
„Atâția istorici în așa numitul Bloc radicalist AcuM că doar într-un minut au făcut atâtea greșeli grave. Denotă dispreț față de popor și istorie. Cei care nu își știu istoria, nu au viitor. RUȘINE!”, a scris Rotari într-o postare pe Facebook.
 
Autor: SV
09.05.2019 Actual
781
0

Comentarii 3

 • Denis:

  Istoria mai inteleg, nu e domeniul ei, ea e economista. Doar ca si aici a dat-o in bara, ea nu cunoaste diferenta dintre import si export.

  09.05.2019 17:45
 • Andrei:

  Nici nu exista o data fixa cand s-a incheiat acesta. Majoritatea tarilor lumii considera ca al doilea razboi mondial s-a sfarsit in ziua incheierii armistitiului cu Japonia si anume 14 August 1945, pe cand capitularea oficiala a Japoniei a vut loc pe 2 septembrie 1945.

  Si cine mai este si acest Rotari de pe Facebook, de a meritat un spatiu atat de mare printre stirile voastre??

  09.05.2019 22:16
 • Ungureanu:

  La 9 mai 1945 a fost semnat Actul de capitulare a Germaniei fasciste. Războiul, în Europa, s-a încheiat. Altfel nu s-ar sărbători Ziua Victoriei.

  09.05.2019 22:27