Sursa imagine: border.gov.md

Percheziții în mai multe locații din orașul Lipcani

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au descins la domiciliile a trei conaționali, care ar fi implicați în activități ilicite cu scop comercial. Acțiunile au fost întreprinse ieri, 16 aprilie curent conform procedurii legale, după aproape trei luni în care cetățenii au fost monitorizați.  

Sub incidența mai multor articole din codul contravențional a RM, contravenţii ce afectează activitatea de întreprinzător, fiscalitatea, activitatea vamală  şi valorile mobiliare se plasează ilegalitățile înregistrate pe cazul dat. Astfel că, în cadrul examinării materialelor au fost efectuate percheziții la patru adrese din orașul Lipcani, asupra unui mijloc de transport și  a unei unități comerciale.
 
În rezultatul acțiunilor efectuate, au fost depistate și ridicate o cantitate de țigări în asortiment, pe pachetul cărora este aplicat un abțibild reprezentând magazinele Duty Free, însă produsele de tutungerie erau propuse spre realizare în piețile din orașele Lipcani și Briceni. Mai mult, acestea erau transportate clandestin, fiind aduse din Ucraina. Anterior, aceleași persoane au încercat să introducă bunuri de acest gen prin punctele de trecere a frontierei de  nord, însă intențiile le-au fost dejucate de către polițiștii de frontieră.
 
Audiați, bărbații cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani, au oferit câteva detalii privind metodele și activitățile pe care le desfășurau, recunoscându-și vina.
 
Inspectorii continuă cercetările pe cazul dat și urmează a fi examinate toate circumstanțele pentru stabilirea răspunderii contravenționale.
Autor: HotNews
17.04.2019 Actual
288
0

Comentarii 0