Sursa imagine: ipn.md

Ghelici: Instabilitatea politică în țară blochează investițiile străine

Activistul Fiodor Ghelici, reprezentant în Republica Moldova al Organizației Internaționale pentru Dezvoltare Educațională (IOED), cu sediul central în India, își exprimă îngrijorarea față de situația politică din Parlamentul de la Chișinău. Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici, spune că Organizația este dispusă să ofere țării 550 de milioane de dolari pentru proiecte în sănătate, dar din cauza blocajului politic creat după alegerile parlamentare a suspendat inițiativele în acest sens.

Potrivit lui Fiodor Ghelici, banii sunt pentru implementarea proiectelor de construcție și amenajare a instituțiilor de învățământ medical, construcția unui centru medical ultramodern și a centrelor de excelență în medicină pentru calificare profesională, precum și pentru achiziționarea echipamentelor medicale.
 
Activistul a făcut o legătură între investițiile insuficiente în sănătate și migrația populației. Fiodor Ghelici crede că, dacă Moldova ar beneficia de finanțarea nerambursabilă pe care este dispusă să o ofere Organizația Internațională pentru Dezvoltare Educațională, și fenomenul migrației ar putea fi redus. Aceste investiții ar oferi și o perspectivă de dezvoltare pentru turismul medical.
 
Fiodor Ghelici spune că eventualitatea organizării alegerilor anticipate pune Republica Moldova într-o situație economică dificilă. Organizația Internațională pentru Dezvoltare Educațională de o lună este în așteptarea numirii reprezentanților Guvernului pentru crearea unei comisii mixte care să examineze și să aprobe proiectele prioritare ale Moldovei.
 
„Organizația Internațională pentru Dezvoltare Educațională îndeamnă politicienii să coopereze și să găsească un compromis, o soluție politică care să prevină alegerile parlamentare anticipate în beneficiul și pentru prosperitatea Republicii Moldova”, menționează Fiodor Ghelici și dă asigurări că personal, împreună cu echipa, va monitoriza utilizarea eficientă a banilor, alături de alți trei reprezentanți ai Guvernului.
Autor: IPN
17.04.2019 Actual
241
0

Comentarii 1

  • Eduard:

    Dapoi Maia Sandu si a promis ca va bloca investitiile si dezvoltarea daca nu o sa voteze nimeni pentru ea, macar ceva face din promisiuni si nu conteaza e contra tarii si cetatenilor sau nu..

    17.04.2019 15:41