Sursa imagine: infotag.md

Declarație: Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria

Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krîjanovski, consideră că „Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria”. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat pentru presa ucraineană.
 
„Federația Rusă nu este interesată de soluționarea definitivă a conflictului transnistrean și va lua toate măsurile posibile pentru a tergiversa acest proces”, a spus Krîjanovski.
 
Potrivit lui, „în ultimii ani, se creează impresia unui progres, însă în realitate nu există progrese în soluționarea politică a conflictului prelungit”.
 
„Pentru Rusia, este important să păstreze în această regiune focarul pericolului și al tensiunii. Menţinând acest focar, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. Evident, partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult și mai repede decât Rusia, aceasta ar fi în detrimentul ei”, a spus Krîjanovski.
 
Potrivit lui, Ucraina face tot posibilul pentru a reglementa situația, inclusiv prin crearea punctelor de control comun la frontiera de stat moldo-ucraineană, blocând astfel circulația ilegală a drogurilor și a armelor.
Autor: Infotag
15.04.2019 Actual
336
0

Comentarii 0