Sursa imagine: ipn.md

Analist politic: În comparație cu inițiativele populiste, promovate cu insistență de blocul ACUM, proiectele PDM sunt bune și realizabile

În comparație cu inițiativele populiste, chiar fantasmagorice, promovate cu insistență de blocul ACUM, proiectele PDM sunt bune și realizabile. Opinia aparține analistului politic Roman Mihăeș, care face trimitere la „Pachetul social pentru Moldova”, anunat astăzi de prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip.
 
”PDM insistă ca „Pachetul social pentru Moldova” să figureze pe agenda negocierilor privind formarea unei majorități parlamentare și învestirea noului Guvern. În comparație cu inițiativele populiste, chiar fantasmagorice, promovate cu insistență de blocul ACUM, proiectele PDM sunt realizabile și pot fi implementate indiferent de culoarea politică a noii majorități parlamentare. Democrații vor stabilitate și bunăstare și acestea sunt obective rezonabil”, a scris Roman Mihăeș, într-un editorial publicat de mesaj.md.

În opinia lui Mihăeș, pachetul propus de PDM se încadrează perfect în politica pro-Moldova, promovată de formațiune.

„Pachetul social pentru Moldova” se încadrează perfect în politica pro-Moldova, promovată de Partidul Democrat. Iar politica pro-Moldova nu înseamnă războaie politice interminabile și subordonarea țării unor interese oculte, ci asigurarea unei politici coerente și echibile”, a mai scris Mihăeș.

Pentru comparație, inițiativele propuse de PAS-PPDA țin exclusiv de demiterea conducerii mai multor instituții de stat, pe care Sandu și Năstase îi acuză că ar fi sub influență politică. În locul lor ar urma să fie numite persoane docile binomului Sandu-Năstase. La fel, ei vor anularea sistemului mixt de vot, cerut de majoritatea alegătorilor și care a fost, anterior promovat de Năstase.

Autor: SV
09.04.2019 Opinii
1647
0

Comentarii 2

  • Anastasia:

    Inițiativile ce vin de la PAScuDA sunt aberante și nu aduc nici un folos poporului și de asta nu au susținerea poporului, pe când PDM vine cu inițiative pentru Moldova!

    09.04.2019 14:36
  • Vasile:

    Bloc ce sta cu gindul doar la interesele sale, pe cind de problemele reale ale cetatenilor deloc nu-i intereseaza!

    09.04.2019 17:40