Sursa imagine: mediafax.ro

Coreea de Nord amenință cu reluarea testelor nucleare și balistice

Regimul Kim Jong-Un ar putea relua testele nucleare şi balistice, în contextul eşecului negocierilor pe tema denuclearizării cu Statele Unite, afirmă un oficial nord-coreean citat de agenţia Associated Press, potrivit Mediafax.

„Nu avem nici intenţia de a face compromisuri cu Statele Unite în vreo formă, nici dorinţa de a purta negocieri de acest tip", a declarat Choe Son-Hui, adjunctul ministrului nord-coreean de Externe.
 
Oficialul nord-coreean a avertizat că liderul Kim Jong-Un ar putea decide reluarea testelor nucleare şi balistice.
 
„Decizia de a menţine sau nu acest armistiţiu îi va aparţine preşedintelui. Va lua o decizie într-o perioadă scurtă de timp", a subliniat el.
 
Choe Son-Hui a explicat că relaţia lui Kim Jong-Un cu preşedintele american, Donald Trump, „încă este bună", subliniind că „atmosfera de ostilitate şi lipsă de încredere" a fost creată de secretarul de Stat american, Mike Pompeo, şi de consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, John Bolton.
 
 
Donald Trump a întrerupt summitul din Vietnam, în contextul în care nu a reuşit să ajungă la un acord pe tema denuclearizării cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un.
 
Coreea de Nord a suspendat în 2018 testele nucleare şi balistice, pe fondul iniţierii negocierilor cu Statele Unite.
Autor: Mediafax
15.03.2019 Actual
414
0

Comentarii 0