Sursa imagine: politiacapitalei.md

Rușine mare pentru o tânără din Anenii Noi. Fapta care o poate costa până la trei ani de pușcărie

O tânără în vârstă de 26 ani, originară din raionul Anenii Noi, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul Buiucani a Direcției de Poliție mun. Chișinău, pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute, care în data de 10 februarie, folosindu-se de buletinul său de identitate pe care l-a pierdut în luna decembrie 2018, în sectorul Botanica, municipiul Chișinău, au procurat în credit un telefon mobil de model „Samsung Galaxy A6”.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, ofiţerii de investigaţii a sectorului Buiucani au identificat şi reţinut o tânără în vârstă de 28 ani, care s-a dovedit a fi locuitoare a raionului. Dubăsari.
 
Forţele de ordine au constatat că tânăra a găsit buletinul de identitate și având scop a dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin inducerea în eroare aflându-se în incinta unui magazin de telefonie mobilă din sect. Buiucani, a procurat în credit un telefon mobil. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu în sumă de 5.379 lei. În cadrul audierilor suspecta și-a recunoscut vinovăția, iar ulterior telefonul procurat, l-a vândut la un preț de 2.000 lei, astfel obținând un profit.
 
Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie iar tânăra riscă să fie sancționat cu amendă  în mărime de la 27.500 de lei la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.
Autor: HotNews
15.03.2019 Actual
421
0

Comentarii 0