Sursa imagine: aljazeera.com

Documentar // Canalul arab de televiziune Al Jazeera o promovează pe Maia Sandu

Postul arab de televiziune Al Jazeera a creat un reportaj despre Vladimir Plahotniuc, în contextul alegerilor parlamentare. Reportajul a fost denumit „Moldova și Păpușarul”. Reporterii Glenn Ellis și Viktoryia Kolchyna au vizitat Republica Moldova și ulterior au publicat un reportaj de 25 de minute, în care au arătat situația din țară și opiniile politicienilor și a reprezentanților societății civile despre Vlad Plahotniuc, scrie Unimedia.info.
 

„Am ajuns în Moldova în timpul unei furtuni de zăpadă. În Chișinău, capitala dărâmată a națiunii, erau -5 grade atunci când avionul a aterizat, fapt ciudat de potrivit pentru o fostă republică sovietică care uneori pare înghețată în timp”, scrie la începutul articolului autorul Glenn Ellis.
 
„Europa de est este plină de guverne dominate de figuri controversate, care nu sunt nici prim-ministru, nici președinte - ca Jarosław Kaczynski din Polonia sau Liviu Dragnea din România.
 
Un membru mai puțin cunoscut al acestui club select este Vlad Plahotniuc, un oligarh și politician cunoscut drept „Păpușarul”, care, după spusele unora, controlează lucrurile de aici de mai bine de un deceniu, fără a se afla vreodată, în mod oficial, la cârma țării”, scrie Al Jazeera.
 
Reporterii televizunii arabe au vorbit cu politicieni ca Andrei Năstase, Bogdan Țîrdea, Maia Sandu, s-au întâlnit cu președintele Igor Dodon și au cerut și opinia jurnalistei Natalia Morari și a directoarei Transparency International, Lilia Carasciuc. Vlad Plahotniuc u nu apare însă în reportaj, iar reporterii postului arab au spus că nici Plahotniuc sau reprezentanții PD nu au răspuns solicitărilor de a le oferi un interviu.
 
Comentând rezultatul alegerilor parlamentare, reporterul Al Jazeera scrie: „Unii spun că, coaliția precedentă dintre PD și socialiști va rămâne la putere. Alții speră că zvonurile despre o posibilă legătură dintre ACUM și socialiști se va adeveri. În orice caz, suspectez că, indeferent de ce se întâmplă, Păpușarul va găsi o modalitate să joace un rol central”, concluzionează autorul.
Autor: unimedia.info
14.03.2019 Actual
478
0

Comentarii 0