Sursa imagine: europalibera.org

Negru: Declarația lui Năstase despre fraudarea alegerilor dovedește a câta oară că limba sa vorbește fără a fi controlată de creier

Declarația lui Andrei Năstase despre pretinsa fraudare a alegerilor demonstrează faptul că acesta nu are simțul măsurii. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Național. În opinia sa, comportamentul irațional al lui Năstase este unul dintre motivele pentru care blocul ACUM a obținut un scor sub așteptări la alegerile din 24 februarie.

”Declarația lui Andrei Năstase precum că „frauda de la recentele alegeri parlamentare este de magnitudinea fraudării puse la cale de comuniști, în 1946, când au preluat puterea în Romania și în alte state ocupate cu forța tancului” și că „acest moment sinistru va face parte din programa școlară pentru istoria țării noastre” dovedește a câta oară că limba sa vorbește fără a fi controlată de creier și fără opreliștea naturală pe care o asigură simțul măsurii”, scrie Nicolae Negru.

Jurnalistul scoate în evidență și câteva motive pentru care cetățenii au optat masiv pentru Partidul Democrat din Moldova. Nicolae Negru se referă la majorarea pensiilor și salariilor, dar și la proiectele sociale derulate de guvernare, cum ar fi Drumuri bune sau Prima Casă.

”În primul rând, și-a făcut efectul, credem noi, majorarea pensiilor și salariilor, a plăților sociale pentru diferite categorii de cetățeni, tineri specialiști, familii cu copii mici etcetera. Aceasta poate părea neînsemnat unora dintre membrii și simpatizanții „ACUM”, dar cei cu „un picior în groapă” (expresia unei colege) ar putea să prețuiască. Astfel s-ar explica creșterea în sondaje, confirmată și de rezultatele alegerilor, dar și faptul că PD și-a îmbunătățit vizibil performanța electorală în Municipiul Chișinău, obținând peste 13 la sută din voturi”, constată Negru.

 

Autor: timpul.md
08.03.2019 Opinii
1453
0

Comentarii 0