Sursa imagine: argumentul.info

Analist politic: Mai aproape ar fi o coaliție PSRM-PDM

Analistul politic Veaceslav Berbeca susține că cea mai logică alianță în viitorul parlament, având în vedere viziunile de politică internă, dar și experiența politică recentă, ar fi cea dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat.

„Mai aproape ar fi o coaliție dintre PSRM și PDM. Declarațiile lor, sau pozițiile lor „pro-Moldova”, de o abordare mai centristă, le face să fie foarte aproape. Pe de altă parte, ambele partide au colaborat pe mai multe domenii în ultimii ani, precum în privința schimbării sistemului electoral, dar și în multe alte cazuri, chiar dacă public ar fi existat anumite neînțelegeri dintre ele”, a spus Veaceslav Berbeca, citat de Radio Chișinău.

Președintele Igor Dodon a declarat la o emisiune la postul de televiziune N4 că vede logică inițierea unor discuții dintre PSRM și Blocul ACUM, având în vedere că ambii concurenți susțin că vor schimbarea actualei guvernări.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat din totalul de 101, Partidul Democrat va deține 30 de mandate, Blocul ACUM – 26, iar Partidul Șor – 7. În Parlament vor fi și 3 deputați independenți. Rezultatele scrutinului au fost transmise Curții Constituționale care urmează să se pronunțe în privința validării sau invalidării acestora.

Autor: argumentul.info
07.03.2019 Opinii
1982
0

Comentarii 3

 • EU:

  Ar fi minunat dacă ar face ei coaliție.. pentru că nu aș vrea ca Năstase să aibă prea multe drepturi în Parlament.. Să stea cu au stat. În opoziție. Până vor zdohni!

  07.03.2019 08:52
 • Denis:

  Vad ca tot mai mult portavocele din ACUM spun sa se faca alianta ACUM cu PSRM.

  07.03.2019 10:12
 • Spencer:

  Uneori trebuie să mergi să faci coaliție și cu Satana, dacă e necesar ca țara să meargă înainte!

  07.03.2019 11:44