Sursa imagine: cnam.md

CNAM: Peste 70 de dosare, depuse de prestatorii publici de servicii medicale la concursul de proiecte investiționale

Un număr de 74 de propuneri de proiecte au fost depuse de către prestatorii publici de servicii medicale în cadrul ediţiei din acest an a concursului de selectare a proiectelor investiţionale, finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Dosarele propunerilor de proiecte au fost deschise vineri, 15 februarie, la şedinţa publică a Comisiei specializate de selectare şi evaluare a proiectelor investiţionale.
 
„Ne dorim ca mijloacele financiare alocate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM, pe viitor, să aducă plusvaloare actului medical şi să contribuie la sporirea calităţii serviciilor oferite populaţiei”, a subliniat în cadrul evenimentului Tamara Andruşca, directorul general al CNAM.
 
Rezultatele concursului vor fi anunţate în termen de cel mult 14 zile calendaristice din ziua desfăşurării concursului, după o evaluare deplină a dosarelor din punct de vedere al calităţii, cantităţii şi respectării normelor juridice.
 
Amintim că priorităţile de finanţare pentru anul 2019 sunt: fortificarea asistenţei medicale spitaliceşti, a celei primare şi stomatologice, a asistenţei medicale urgente prespitaliceşti, precum şi digitalizarea sistemului medical.
 
Pentru finanţarea proiectelor ce vor fi desemnate câştigătoare în urma concursului a fost prevăzută suma de 70 de milioane de lei.
Autor: HotNews
Sursa: cnam.md
16.02.2019 Actual
521
0

Comentarii 0