Sursa imagine: cnet.com

Compania înființată pentru crearea unei colonii pe Marte s-a declarat în faliment

Compania olandeză Mars One, înfiinţată cu scopul de a crea o viitoare colonie umană pe planeta Marte, s-a declarat în faliment, potrivit unui comunicat al firmei citat miercuri de EFE, notează Agerpres.

Firma a cerut un concurs de creditori în faţa Tribunalului de Apel al oraşului elveţian Basel, unde are sediul.
 
În comunicat, compania arată că o parte a firmei (Mars One Foundation) dedicată activităţilor nelucrative nu va fi afectată de faliment, precum nici proiectul său de a călători pe Marte.
 
Partea afectată, Mars One Ventures, şi-a suspendat cotaţia la Bursa din Frankfurt (Germania) în 2017, fiind acuzată de neîndeplinirea reglementărilor pe această piaţă de valori, când şi-a sporit numărul acţiunilor.
 
Compania a recunoscut că a acumulat o datorie de 1,1 milioane de franci elveţieni (puţin mai mult de 1 milion de dolari), exprimându-şi dorinţa de a ajunge la un acord cu creditorii ei pentru a putea fi soluţionată.
 
Încă de la înfiinţarea sa, în 2011, compania nu a fost legată în niciun moment de sectorul aerospaţial, ocupându-se mai mult de comunicare şi marketing şi vânzând documente privind selecţia viitorilor pasageri pe Marte şi trecerea lor prin programe de antrenament şi colonizare.
 
Compania a fost creată de inginerul Bas Lansdorp, care în 2013 a iniţiat un proces de selecţie deschis oricărei persoane care vrea să călătorească pe Marte şi la care s-au prezentat 200.000 de persoane, chiar dacă celor aleşi nu le era garantată întoarcerea pe Pământ odată ajunşi pe Marte.
 
Mars One are la dispoziţie o lună pentru a se retrage din procedura de faliment iniţiată la 5 februarie.
Autor: Agerpres
14.02.2019 Actual
371
0

Comentarii 0