Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Lacul care a dispărut peste noapte. Pescherta din Rusia a ajuns o gaură în pământ

Un lac din Rusia a dispărut peste noapte și tot ce a mai rămas este o mică gaură în pământ. Localnicii speră că apa se va întoarce și va rămâne, nu ca un lac din Oregon care dispare an de an. Lacul care a dispărut peste noapte se numește Pescherta. Unde este toată apa și de ce?

Potrivit știrilor locale, Lacul Peschёra este - sau a fost - un lac de 200 metri lungime, 9 metri adâncime, situat într-o zonă împădurită din Ostashata, un sat din regiunea Perm a Rusiei lângă Munţii Ural.

Lacul Pescherta a dispărut peste noapte


Localnicii au mărturisit că lacul de pescuit dispare în mod neașteptat, peste noapte. A doua zi dimineață nu mai rămâne nimic, nici o baltă, ci o gaură. În urma secării nu rămâne nici măcar un pește. Localnicii se tem că aceeași soartă ar putea fi rezervată și lauclui Lyubimov, situat în apropiere.

Ce a deschis gaura și unde au dispărut apa, peștele și orice altceva care viețuia în Lacul Peschera? O teorie este că un cutremur recent din apropiere de Sverdlovsk a deschis-o. Altă teorie este că forarea în zonă a cauzat drenarea naturală a lacului.

Zona este, de asemenea, cunoscută pentru caverne și unul dintre aceste evenimente (cutremurul sau forarea) ar fi putut sparge o gaură în tavanul unei caverne. Oricare ar fi cauza, gaura formată ar trebui să fie suficient de mare pentru a scurge întregul lac atât de repede. Până în prezent, nimeni nu a raportat că în zonă s-a văzut apă sau pește în altă parte.

De ce seacă unele lacuri


În cazul în care zona este ca Linn County, Oregon, apa ar putea reveni. Este casa pentru Lacul Lost, de 350 de metri lungime și 3 metri adâncime, la 75 de mile est de Albany, care dispare în fiecare vară pe o gaură de 6 metri, doar pentru a reapărea în toamnă.

Acest lucru se întâmplă de cel puțin 12.000 de ani datorită activității vulcanice și secetei din timpul verii. Căldura pe timp de vară afectează echilibrul delicat al intrărilor și ieșirilor, determinând lacul să se scurgă pe gaură, unde se întâlnește cu apele subterane care curg în Clear Lake și râul McKenzie.

Toamna, vremea umedă acționează în favoarea umplerii cu apă și Lacul Lost (Pierdut) se întoarce, împreună cu Lacul Pește din apropiere, care și el dispare în fiecare an. În aceste cazuri, cavernele subterane sunt singura explicație plauzibilă pentru acest fenomen.

Există o șansă ca Lacul Peschera din Rusia să se întoarcă la fel ca Lacul Lost (Pierdut). Va ajunge și el la un program anual de dispariție? Asta depinde de schimbările climatice și de mașinile rusești care cutreieră zonă, executând diverse lucrări asupra solului, informează mysteriousuniverse.org.

Autor: clickpentrufemei.ro
06.02.2019 Caleidoscop
1857
0

Comentarii 0