Sursa imagine: abcnews.md

Candu: Sandu și Năstase urmăresc instaurarea haosului după eșecul în alegeri. Atunci nu vom putea vorbi despre majorări de pensii și salarii

Opoziția de dreapta încearcă să înrădăcineze în societate percepția unor alegeri fraudate ca să justifice scorul mic de la scrutin și mizează pe haos. De acest lucru este convins președintele Parlamentului, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Andrian Candu, care a scos în evidență trucurile folosite de blocul ACUM.

”Acest ”bloc al șomerilor”, cărora nu le place să muncească, dar care vor în Parlament, nu vorbesc altceva decât despre faptul că alegerile nu vor fi recunoscute. Înțeleg foarte bine că sunt niște perdanți, că nu vor învinge, și atunci încearcă acum să creeze percepția unor alegeri false. Cu fiecare ocazie ei vorbesc că guvernarea va frauda alegerile, dar niciodată nu au adus probe”, atrage atenția Candu.

Șeful Legislativului a explicat și ce așteptări au Maia Sandu și Andrei Năstase, în condițiile în care PDM continuă să crească, iar votanții blocului ACUM se împuținează.

”Ca să înțeleagă foarte bine și cetățeanul ce înseamnă chemarea opoziției condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase – și anume nerecunoașterea alegerilor. Asta înseamnă că o perioadă îndelungată nu va fi un guvern funcțional și va domina haosul. Asta înseamnă că în Republica Moldova, după o perioadă de stabilitate politică și creștere economică, unde s-au obținut rezultate prin a construi drumuri, a majora pensiile și salarii, urmează o perioadă de haos, în care nu vor putea fi plătite salariile și pensiile, fără să mai vorbind de majorări. Nu va fi guvern, va fi haos”, a punctat Andrian Candu.

Acesta a atras atenția și asupra cinismului celor pe care i-a numit șefi ai ”blocului șomerilor”, Maia Sandu și Andrei Năstase.
”Chiar în aceste momente, la București, într-un hotel foarte scump, este organizată o masă rotundă, cu genericul “de la furtul miliardului, la furtul alegerilor”. Evenimentul este organizat de o fundație condusă de un fost consilier al dlui Roșca, de dl. Dungaciu, unde participă liderii ”blocului șomerilor”, denumit blocul ACUM”, a spus Candu.

Președintele Parlamentului a arătat că, potrivit celor mai recente sondaje și analize, guvernarea se bucură de o încredere tot mai mare din partea cetățenilor. ”Cred că vom avea rezultate foarte bune la alegeri. Iată de ce este și interesul nostru ca alegerile să fie libere și corecte, recunoscute de toți. Alegerile sunt un exercițiu al democrației, nu un război al emoțiilor. Îndemn opoziția să nu folosească mesaje și îndemnuri la ură”, a mai declarat Andrian Candu.

Cu un îndemn către toți candidații a venit și liderul PDM, Vlad Plahotniuc. ”Ca președinte al Partidului Democrat fac un scurt apel către toți candidații înscriși în cursa electorală - să se abțină de la falsuri, provocări și manipulări, să manifeste respect față de toți concurenții electorali și să-i lase pe alegători să decidă liber și să-și exercite dreptul la vot în mod democratic”, a declarat Plahotniuc la un briefing de presă.

Autor: SV
22.01.2019 Actual
545
0

Comentarii 4

 • Ungureanu:

  Blocul Acum are ...învățători buni, care le dau sfaturi...
  Pentru ce a fost făcută a Anchetă, dacă nu a avut nici un rezultat?!
  De ce li s-a permis, lui Sandu și Năstase, să intre în cursa electorală, dacă ei și partidele lor sunt pătate?
  Scade credibilitatea acestor -zis anchete, scade credibilitatea organelor de drept, cărora le-a fost expediat raportul... Iese, că aceștia doi sunt curați și numai buni de ales in funcția de deputat!
  Înseamnă că ,în RM, oricine poate să se scalde în ape murdare și să iasă,în fața lumii, basma curată...

  22.01.2019 13:19
 • Mister:

  Dapoi asta este schema lor pe care a facut-o Filat in 2009 la 7 aprilie.

  22.01.2019 14:34
 • Vadim:

  O să avem alegeri corect și fără fraude însă o să vedeți cum Maia cu Năstase o să iasă în stradă să urle că ele au fost fraudate și într-adevăr o să avem un haus total!

  22.01.2019 14:58
 • Vitalie:

  Iată că începe a ieşi adevărul la suprafaţă, chiar mai devreme decât ne aşteptam. Guvernarea a secătuit haznaua şi de dragul agitaţiei electorale mai aruncă promisiuni cu majorări de salarii şi indemnizaţii, aşa că după alegeri nu vor fi bani nici pentru salarii nu şi pentru majorări (asta o spune însuşi Candu).Dacă vine la putere opoziţia, adică ACUM, nu vor putea plăti majorările iniţiate de guvernare în campanie electorală şi vor fi blamaţi că nu-i duce capul.(asta de fapt va fi mâţa din sac, pregătită de PD pentru opziţie, dacă ACUM eventual câştigă majoritar alegerile). Dacă actuala guvernare va rămâne la cârmă şi după alegeri,tot nu vor avea bani de unde să plătească salarii, dar vor da vina tot pe opoziţie(Maia Sandu şi Andrei Năstase), că de răul lor, chipurile, e haos în ţară. ori că de răul lor europenii nu le dau bani ş.a.m.d. A. Candu deja ne pregăteşte de asta.

  22.01.2019 21:38