Sursa imagine: actual.md

Alina Radu de la ZdG: Polițistul nu are scuze, trebuia să cunoască limba rusă

Poliţistul care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un şofer din Găgăuzia nu are scuze, deoarece este obligat să o vorbească. Este opinia directorului de la Ziarul de gardă, Alina Radu, în pofida faptului că poliția a publicat imagini din care se vede că polițistul a vorbit și în rusă cu șoferul care s-a dat în spectacol.

“Cum să nu ştie limba rusă? Limba rusă este obligatorie în toate şcolile din R. Moldova. Deci, poliţistul nu are scuze, statul a investit, el a trecut prin şcoală, trebuia să o cunoască. Şi să deservească cetăţenii”, a scris Alina Radu într-un editorial publicat astăzi.

“Şi dacă poliţistul, ca exponent al unei instituţii de stat, era obligat de lege să vorbească rusa, atunci şoferul oprit avea totuși o obligaţie morală să comunice cu polițistul noțiuni elementare în limba pe care a învățat-o la școală. Ambii le-au încălcat”, mai spune Alian Radu.

Din discuţia integrală, publicată de poliție, rezultă că şoferul din Vulcăneşti care s-a plâns că ofiţerul de patrulare a refuzat să-i vorbească în limba rusă minte de îngheaţă apele. Din înregistrarea video se poate observa că poliţistul a încercat să-i explice, în limba rusă, şoferului, normele încălcate.

Şoferul din Vulcăneşti a fost tras pe dreapta, deoarece a depăşit limita de viteză cu aproape 20 de km.

Autor: actual.md
18.01.2019 Actual
582
0

Comentarii 2

 • Vadim:

  Alina Radu nu are o scuză, ești o proastă!

  18.01.2019 16:21
 • Ungureanu:

  Să-și facă și ea Ziarul de gardă în rusă... Oricum, pentru Rusia îl face, iar restul e o ...eroare jurnalistică.
  Dezamăgire totală!
  P.S. Nu mă poate obliga nimeni să vorbesc limba rusă în țara mea!
  PPS: Alde Alina Radu și alți „experți” i-au făcut pe rusofoni, cu pokiticile promovate de ei, să nu învețe limba română... Ei, cu diferite „școli avansate” în jurnalism au diminuat la 0 mișcarea de renaștere națională în RM.

  18.01.2019 18:42