Sursa imagine: Ziarul National

Opinie – Năstase a încălcat legea, când a tăinuit locul de muncă al soției sale – se teme să nu se afle că e plătită de Țopa

Liderul PPDA, Andrei Năstase, ar trebui să răspundă în fața legii pentru tăinuirea provenienție veniturilor soției sale, stabilită în Frankfurt. De această părere este bloggerul Corneliu Gandrabur.

”Potrivit art.49 din Codul electoral, dar și în ordinea stabilită de legialația privind declararea averii, Andrei Nastase a fost obligat să informeze CEC-ul despre veniturile soției sale din Germania și veniturile amantei (concubinei din Moldova). Însă, cum puteți vedea și din documentul anexat, candidatul #PAScuDA a indicat că soția sa a avut un venit de doar 68 mii € în perioada de raportare, iar sursa ar fi o “companie germană”, notează Corneoiu Gandrabur.

Bloggerul citat mai scrie că Năstase era obligat, potrivit legii, să indice denumirea companiei din Germania, la care este angajată soția sa.

”La caz, potrivit legislatiei in vigoare Andrei Nastase urma să indice în mod obligatoriu denumirea companiei unde lucrează soția sa din Germania, iar CEC-lui sau altor organe abilitate să le fie furnizate informații care por fi verificate. Or, “o companie germană” este o informație ambiguă si neverificabilă, deci neconformă și chiar falsă, daca se demonstrează că a fost cu intenție”, notează autorul.

Gandrabur bănuiește că soția lui Andrei Năstase este angajată a unei firme deținută de oligarhul Victor Țopa.

”Odată ce tăinuiește locul de muncă al soției, deși urma să-l indice în mod obligatoriu, nu-mi mai rămâne decât să bănuiesc, dar cu siguranță este așa, că soția lui Năstase este angajată la vreo firma deținută de Țopa, iar sursa veniturilor este și în acest caz din contul bazaconiilor și șmecheriilor economice puse la cale de condamnatul penal și raiderul care a lăsat Moldova fără AirMoldova”, conchide Corneliu Gandrabur.

Autor: timpul.md
14.01.2019 Opinii
1599
0

Comentarii 2

  • ME:

    Năstase cel Chișorcos, intenționat încalcă legea, ca ulterior să aibă pe cine da vina. Și de ce, cei de la CEC nu au cerut anumite detalii?

    14.01.2019 14:06
  • Rustin:

    Сe e aici de bănuit și așa e clar că totul este adevărat și nu există nici un motiv de dubii.

    14.01.2019 15:03