Sursa imagine: mediafax.ro

Președintele a declarat că nu va declanșa starea de urgență națională „chiar acum”

Preşedintele Donald Trump a declarat vineri că nu va declanşa starea de urgenţă naţională "chiar acum" pentru a pune capăt unei crize privind siguranţa frontierelor, garantând totuşi că el va prezida cel mai lung blocaj administartiv din istoria SUA, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Disputa a perturbat totul, de la călătoriile aeriene până la colectarea impozitelor şi suspendarea salariilor pentru 800 000 de angajaţi guvernamentali.
 
Anunţul lui Trump a venit pe fondul unor speculaţii potrivit cărora el va eluda Congresul pentru a începe construcţia zidului dorit de acesta de-a lungul frontierei SUA-Mexic, o mişcare care ar fi cu siguranţă o provocare la adresa democraţilor care spun că bariera ar fi barbară şi ineficientă.
 
În schimb, preşedintele a cerut deputaţilor să-i furnizeze suma de 5,7 miliarde de dolari de care ar avea nevoie pentru securitatea frontierelor.
 
"Soluţia uşoară este pentru mine să declanşez o stare de urgenţă naţională. Aş putea face acest lucru foarte repede. Am dreptul absolut să fac asta. Dar nu să o fac aşa de repede. Pentru că asta ar trebui să facă Congresul.", a spus Trump în cadrul unui eveniment de la Casa Albă privind securitatea frontierelor.
 
Trump a vizitat joi McAllen, Texas şi Rio Grande pentru a evidenţia ceea ce el numeşte o criză a drogurilor şi a criminalităţii de-a lungul graniţei.
Autor: Mediafax
12.01.2019 Actual
393
0

Comentarii 0