Sursa imagine: telegraph.md

Fost procuror al Chișinăului recunoaște că a clasat un dosar în favoarea Maiei Sandu - ”nu statul fură, stimată doamnă, hoții fură de la stat”

Fostul Procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, aduce acuzații grave Maiei Sandu. Acesta a recunoscut pe facebook că a clasat un dosar în favoarea Maiei Sandu. Mai exact, Diacov a menționat că atunci când deținea funcția de ministru al Educației, Maia Sandu a achitat pentru camerele de supraveghere chinezești un preț exagerat de mare.

Fostul Procuror a menționat că Maia Sandu a amânat de trei ori o licitație, pentru ca să câștige concursul cine trebuie.

„Nu statul fură, stimată doamnă Maia. HOȚII fură de la stat. Dumneata mai ții minte cu cît mai mult ai plătit pentru camerele video chinezești pentru supravegherea examenelor de bacalaureat ,cumpărându-le cu prețul celor confecționate în Germania? De trei ori ați amânat licitația, până n-a câștigat cel ce trebuia… Toți așa fac, nu-i așa? Recunosc, sânt vinovat. Am clasat acel dosar…”, a menționat Diacov.

Ivan Diacov, Fostul Procuror al Chisinaului, Ivan Diacov sparge tacerea, Diacov o acuza pe Maia Sandu, camerele de supraveghere la BAC, camerele maiei sandu, reformele in educatie ale Maiei Sandu, camere de supraveghere la BAC, Maia Sandu ministru al educatiei, PAS, acum da pas, pas cu da

Dosarul pornit pe marginea licitaţiilor privind achiziţionarea camerelor de supraveghere la BAC a fost pornit pe 31 mai 2013 în baza unei adresări anonime, examinată pentru faptul că se referea la interesul statului. Dosarul a fost pornit pe articolul 190, aliniat 5, Cod Penal  – escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari. Ministerul Educaţiei urma să procure camere de supraveghere în valoarea de 7 milioane de lei, iar, potrivit denunţului, dispozitivele ar fi fost cumpărate la un preţ mult mai mic şi la parametri tehnici care nu corespundeau caietului de sarcini, camerele fiind cumpărate din China.

Telegraph Moldova aminteșt că respectivele camere de supraveghere au fost instalate în Centrele de BAC din Republica Moldova, în anul 2013, la inițiativa Maiei Sandu. Atunci, pentru cele 1.200 de camere necesare, Made în China, Ministerul Educaţiei a plătit 7,3 milioane de lei! În opinia Maiei Sandu și a celor din PAS, instalarea acelor camere a însemnat cea mai mare reformă făcută de lidera PAS în domeniul educației.

Autor: telegraph.md
11.01.2019 Actual
861
0

Comentarii 5

 • grapina:

  ivan de ce nu critici si pe membrul de onoare a pd dioacov sau el e curt ca lacrima

  11.01.2019 20:34
 • maria rojcov:

  d. diacov de ce ati facut acest lucri acum ati primit ordin de la partidul fratelui ca sa o ponegriti pe maia sandu sau va laudati ca ati comis o ifractiune multi oameni va credeau mai cmsecuvine inzadar

  11.01.2019 21:12
 • vlad:

  aschia nu sare departe de la trunchi. Ori el or frateso nistegolani

  11.01.2019 23:48
 • ungureanu:

  Nu doar camere de supravegher a fost o afacere profitabil, ci și autobuzele școlare, cumpărate, pare-se cu preț triplu, tot de la „cine trebuie” și care s-au defectat peste un an de zile! Bani aruncați în vânt! Iar oamenii, unii, cred ca Maecika e „integră”... O fi! Numai că prea multe găuri are...

  12.01.2019 00:02
 • Sandu:

  Ai ce fel de om al legii care ai dat jurăminte ai încălcat legea.si acum ai socotit că nu poți tăcea și conștiința te mustreaza.bosorog nurii rușine.barbat te numești.trebuesti pedepsit aspru.

  12.01.2019 05:26