Sursa imagine: ipn.md

OPINIE. Reducerea plăților la asigurările sociale va permite companiilor să-și transforme veniturile în dividende

Inițiativa de a reduce încă o dată procentul plăților pentru asigurările sociale din partea companiilor, lansată la Gala Asociației Oamenilor de Afaceri, va permite businessului autohton să adune rezerve financiare pe care le va lansa tot în economie. Totodată, acest lucru va permite companiilor să transforme veniturile în dividende, transmite IPN.

Directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri, Alexandru Baltag, susține că a doua etapă a reformei fiscale înseamnă continuarea a ceea ce s-a început anul curent. „Aici, pe lângă efectele economice directe pentru business, vedem și efecte sociale, prin reinvestire în a crea noi locuri de muncă. Câștigă și statul prin diminuarea fenomenului salariilor în plic și acumulările la buget vor fi mult mai mari”, a menționat directorul general al AOAM în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV.
 
Andrei Jicol, antreprenor în domeniul IT, afirmă că prin această decizie de a anula impozitul pentru capitalul reinvestit se deschide o ușă pentru a face investiții mai mari. „Acum, întreprinderile mici și mijlocii vor avea oportunitatea să transforme venitul în dividende sau să-l reinvestească fără a suporta impozitul pe venit și asta dă o creștere de afaceri”, a menționat omul de afaceri. Potrivit lui, această idee este o propulsie suplimentară pentru ca antreprenorii să se ridice mai sus de nivelul de turbulență.
 
Jurnalistul Oleg Cosîh speră că reducerea cotei de achitare în fondul social va permite businessului autohton să adune rezerve financiare pe care le va lansa în economie.
 
Lilia Ranogai, antreprenor în domeniul textilelor, este de părere că la conducerea țării trebuie să fie o guvernare nu atât politică, cât una managerială. „Țara este același business. Noi avem nevoie de o guvernare nu care face politică, dar de o guvernare care face economie și numai așa țara noastră o să poată să facă pași doar înainte”, spune Lilia Ranogai.
Autor: IPN
24.12.2018 Opinii
2361
0

Comentarii 0