Sursa imagine: ipn.md

Politologul Dionis Cenușă: În majoritatea scenariilor, PDM rămâne la guvernare

Partidul Democrat din Moldova figrează în mai multe scenarii privind coalițiile de guvernare, după alegerile din 2019. Acestea au fost conturate de politologul Dionis Cenușă, într-un interviu acordat portalului Tribuna.

„Există câteva scenarii de bază referitor la numele celor care vor guverna țara în 2019. În primul rând, în dorința de a guverna, socialiștii ar putea accepta să dialogheze cu PDM, redistribuind instituții și zone de influență. Al doilea scenariu foarte probabil este ca democrații să creeze o majoritate împreună cu candidații independenți, inclusiv cei asociații cu PSRM, și cu reprezentanții Partidului lui Șor. În al treilea caz, imposibilitatea de a forma Guvernul ar duce la alegeri anticipate”, a declarat Dionis Cenușă.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 va începe din data de 25 ianuarie 2019. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).
Alegerile parlamentare se vor desfășura în baza unui sistem mixt, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale.

Interviul integral va fi publicat sâmbătă.

Autor: Ion Vasilos
07.12.2018 Opinii
926
0

Comentarii 2

  • Inga:

    Pai daca numai PD majoreaza salariile, repara drumurile, restul doar fac promisiuni.

    07.12.2018 18:20
  • timofei:

    Maia și Năstase înțeleg că oamenii o să voteze democrații pentru îndeplinirea promisiunilor și simplu a obligațiunilor guvernării față de cetățeni. De asta ei caută să inducă ideea fraudării alegerilor chiar dacă tot ea zice că o să fie un număr record de observatori internaționali. Și precum în alegerile pentru Chișinău, o să încalce intenționat legea ca să nu fie admiși sau excluși apoi din campanie și să înceapă din nou victimizarea. Acesta este sabotaj și risc pentru securitatea națională! Până la urmă, cetățenii au doar de pierdut din urma la asemenea circuri politice.

    07.12.2018 18:34