Sursa imagine: news.ro

Ministrul de Externe al Marii Britanii: Anularea Brexitului ar putea duce la instabilitate socială precum cea din Franţa

Parlamentul britanic trebuie să fie „foarte atent” să nu se îndepărteze de opinia publică privind Brexitul sau riscă „o instabilitate socială reală”, a avertizat ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, într-un interviu acordat The Times, scrie Politico.
 
Hunt, făcând apel la parlamentari să susţină acordul premierului Theresa May privind Brexitul, a declarat că ei trebuie „să nu se gândească doar la viziunile lor privind Brexitul, ci şi la soluţia care va uni ţara”.
 
Întrebat dacă proteste violente ca cele din Franţa ar putea avea loc şi în Marea Britanie, Hunt a precizat că organizarea unui al doilea referendum în care tabăra pro-UE ar câştiga la o diferenţă mică i-ar putea face pe cei pro-Brexit „incredibil de nervoşi”.
 
„Nu aş elimina posibilitatea unor instabilităţi sociale reale în ţară”, a declarat el.
 
Separat, într-un editorial publicat în The Guardian, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a rămas deschis posibilităţii unui al doilea referendum într-un guvern laburist.
 
„Opţiunea campaniei pentru un vot public” ar trebui să fie pe masă, a scris Corbyn, adăugând că el consideră că ar putea obţine un acord mai bun de la Bruxelles.
 
„Uniunea Europeană a arătat că este pregătită să renegocieze acorduri chiar mai complexe decât acesta, cum ar fi Tratatul de la Lisabona”, a scris Corbyn.
Autor: News.ro
07.12.2018 Actual
505
0

Comentarii 0