Sursa imagine: cec.md

CEC a decis: Campania electorală va începe pe 25 ianuarie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat miercuri planul calendaristic pentru organizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Potrivit acestuia, campania electorală începe pe 25 ianuarie, cu 30 de zile înainte de alegeri.
 
Documentul prevede că înregistrarea candidaților pentru participarea la alegeri va avea loc între 26 decembrie 2018 și 24 ianuarie 2019, precum și colectarea de semnături în sprijinul lor. Partidele sunt obligate să transmită CEC rapoartele financiare săptămânale privind activitatea electorală, iar raportul final – cel târziu cu două zile înainte de ziua alegerilor. Listele electorale vor fi verificate până pe 23 februarie.
 
La încheierea votării, toate documentele necesare pentru validarea alegerilor vor fi prezentate Curții Constituționale până la data de 4 martie. Curtea va avea cinci zile pentru a le valida.
 
De asemenea, CEC a acreditat un şir de observatori la alegerile parlamentare – 69 de reprezentanți ai asociației Promo-LEX și trei de la Institutul Republican Internațional American (IRI).
Autor: Infotag
06.12.2018 Actual
479
0

Comentarii 0