Sursa imagine: oprah.com

Diferențele dintre ciocolata sănătoasă și cea nesănătoasă. Tu le știi?

Ciocolata este desertul preferat al românilor, dar şi ingredientul principal al unor deserturi rafinate. Iar beneficiile sale asupra sănătății sunt deja binecunoscute. Dar cum știi că ciocolata pe care o consumi face parte din catgoria celor sănătoase?

Ciocolata neagră, care conține 70-80% cacao, oferă rezultate foarte bune în ceea ce privește concentrarea. În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au ajuns la concluzia că ciocolata neagră mâncată în timpul zilei crește nivelul de concentrare.

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Wayne au descoperit că ciocolata are asupra muşchilor efecte asemănătoare cu exerciţiile fizice: împiedică îmbătrânirea ţesutului muscular.

Deși pare surprinzător,  cercetătorii spun că ciocolata, în cantităţi moderate, te ajută să slăbeşti. Studiul a fost realizat la Universitatea din California arată că voluntarii care consumau ciocolată frecvent aveau un indice de masa corporală mai mic decât cei care nu mâncau ciocolată.

Totodată, o cană de ciocolată caldă pe zi ar ajuta la reducerea efectelor anumitor boli, cum ar fi diabetul. Însă nu este de ajuns să adaugi cacao într-o cană cu lapte, trebuie să știi ce ingrediente să alegi.


Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi și mănânci ciocolată. Dacă vrei să profiți de beneficiile ei, ține cont de aceste sfaturi:

Așa da: alege o ciocolată neagră ce conține cel puțin 70% cacao pentru a te asigura că beneficiezi de un conținut ridcat de flavonoizi.

Așa da: limitează-te la a consuma câte o pătrățică de ciocolată pe zi după-amiaza sau ca un mini-desert seara.

Așa da: amestecă lapte degresat cu cacao naturală și fă o băutură cremoasă fără zahăr.


Așa nu: a alege orice fel de ciocolată de pe raft. O ciocolată cu lapte ce nu are un conținut ridicat de cacao este bogată în lapte și zahăr. Dacă acestea sunt primele două lucruri menționate pe lista de ingrediente, înseamnă că ciocolata este una nesănătoasă.

Autor: clickpentrufemei.ro
Sursa: oprah.com
06.12.2018 Caleidoscop
665
0

Comentarii 0