Sursa imagine: europalibera.org

Jurnalist român: binomul politic Sandu/Năstase a fost folosit de FSB împotriva Republicii Moldova

Liderii PAS şi PPDA au fost folosiţi de serviciile secrete ruse, într-un război ascuns împotriva Republicii Moldova. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituş, într-un articol publicat pe platforma Vox publika. Autorul face trimitere la legăturile Maiei Sandu şi Andrei Năstase cu fundația Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, personaj expulzat din UE, pentru suspiciuni de spionaj în favoarea Rusiei.

“Îmi permit să cred că binomul politic Sandu/Năstase nu au cunoscut apropierea Fundației Open Dialog de Platon, persoană despre care mai multe anchete jurnalistice afirmă că a fost cel mai mare speculant financiar din spațiul CSI. Se impune totuși o întrebare cât de naiv trebuie să fi ca să crezi că participi la evenimente internaționale, care costă o căruță de bani, doar pe degeaba? Dacă admitem că au crezut asta, atunci cei doi politicieni moldoveni au fost folosiți, fără să știe, de către serviciile speciale străine”, consideră Nichituş.

Jurnalistul constată şi rolul nefast al Fundaţiei în aprobarea unor rezoluţii împotriva Moldovei, Poloniei sau României.

“Activitatea fundației conduse de Ludmila Kozlowska a avut un rol în aprobarea, de către diverse foruri europene, a unor rezoluţii îndreptate împotriva Poloniei, României și Republicii Moldova, statele în care Washington-ul încearcă să își consolideze prezența, inclusiv militară. Dacă au o minimă decență cei doi politicieni ar trebui să răspundă întrebărilor comisiei de anchetă. Ca să înțeleagă și electoratul moldovean, dacă cei doi au înțeles, sau nu, că au fost manipulați de serviciile speciale ale unor state ne-prietene Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii”, conchide Nichituş.

Autor: timpul.md
15.11.2018 Opinii
886
0

Comentarii 1

  • Maria:

    E clar ca numai atunci cand se va demonstra cu acte veridice legatura L.. Kozlovska cu serviciile secrete, atunci ar trebui de tras concluziile. Si e la fel de naiv din partea dlui ziarist afirmatia ca d-ei a avut importanta atat de mare asupra parlamentarilor europeni, ca ei au adoptat rezolutii impotriva a 3 tari. Dl. Nichitusi se face ca nu stie cat de serios studiaza parlamentarii situatiile din tarile concrete prin reprezentantii sai, care fac o analiza detaliata a problemelor studiate??? Sau el ne considera pe noi, cititorii, atat de naivi?

    18.11.2018 16:04