Sursa imagine: curentul.md

Igor Vremea: Motivele pentru care Maia Sandu și Andrei Năstase nu se prezintă la audierile Comisiei de anchetă sunt neserioase

Motivele pe care liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, le invocă pentru a nu se prezenta la audierile Comisiei parlamentare care anchetează prezumata implicare a fundației Open Dialog în politica moldovenească sunt neserioase. Declarația aparține președintelui Comisiei, Igor Vremea și au fost făcute după audierile de astăzi.

«Motivul pe care îl invocă cei doi, când refuză să se prezinte, nu este serios. Faptul că ședința nu este publică nu e un capriciu, ci e determinat de caracterul informațiilor prezentate. Avem informatii pe care nu le putem da publicității. Cazul este unul cu limite transnaționale, sunt informații și din interiorul, și din exteriorul țării, venite pe filieră secretă»,  a declarat Igor Vremea. «Sunt informații care denotă implicații în viața politică din Republica Moldova, iata de ce am vrut sa vedem părerea lor, dar ei nu s-au prezentat», a mai spus deputatul.

Igor Vremea a adăugat că Maia Sandu era obligată să se prezinte în fața Comisiei parlamentare de anchetă. «Suntem o comisie parlamentară de anchetă și invitații sunt obligați să se prezinte», a precizat Vremea.

Amintim că Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat și astăzi să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează implicarea Fundației Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, în politica din Republica Moldova.

Aceștia au mers la Parlament, dar au refuzat să calce pragul instituției, pentru a se prezenta în fața Comisiei. Maia Sandu a recunoscut, totuși, că s-a deplasat la Bruxelles pe banii oferiți de Ludmila Kozlovska.

”Am participat la un eveniment organizat în Parlamentul European, împreună cu fundația Open Dialog, care ne-a finanțat deplasarea la Bruxelles”, a spus Maia Sandu.

Autor: Ion Vasilos
12.11.2018 Opinii
788
0

Comentarii 3

 • Teodor:

  Conform unui raport prezentat de Parlamentul European, fundația Open Dialog, este acuzată de înrolare de partea serviciilor secrete rusești în războiul hibrid dus de Rusia împotriva Occidentului, iar PAScuDA sunt finantati anume de Open Dialog.

  12.11.2018 12:40
 • Vova:

  Oameni neserioși cu motive neserioase, ei au încălcat conștient legea, pentru asta trebuie pedepsiți.

  12.11.2018 14:58
 • Dumitru:

  Maia a folosit o metodica deja bine prelucrata de victimizare si impunerea unei ideologii false pentru cetateni, ea prea bine cunoaste situatia si a creat conditii imposibile pentru a impiedica ancheta asupra cazului Open-Dialog.

  12.11.2018 15:29