Sursa imagine: argumentul.info

Opinie: Filtrul Maiei Sandu poate genera multe scandaluri care vor lovi în imaginea ei

Jurnalistul și analistul politic Igor Volnițchi semnalează un haos total pe dreapta eșicherului politic. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Accent TV, Volnițchi spune că forțele de dreapta nu au conștientizat încă importanța viitorului scrutin parlamentar.

”Probabil, forțele de dreapta încă nu înțeleg cât de important este să folosească perioada pre-electorală în care se decid cele mai importante lucruri. Forțele de dreapta mai întâi au decis că formează un bloc din trei forțe, PAS, PPDA și PLDM, după care partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că formează un bloc aparte, apoi din nou apar informații că PLDM va fi alături de PAS și PPDA, iar acum auzim că și PL se va alătura acestor forțe. Pe de altă parte avem șapte formațiuni unioniste care cheamă PLDM și PL la formarea unui bloc unionist, dar nici aici nu este clar ce se va întâmpla. Deci, pe dreapta este un haos total”, constată Volnițchi.

În cadrul aceleiași emisiuni, jurnalistul a mai declarat că PAS și Maia Sandu ar putea ajunge victime ale propriului filtru de integritate.

”Cred că la un anumit moment, acest mecanism se poate poziționa împotriva PAS, dar și împotriva altor forțe proeuropene, deoarece cei care nu vor trece filtrul vor considera asta ca o insultă și vor încerca să aducă argumente că filtrul nu este corect și eficient. Asemenea mecanisme sunt foarte periculoase, ele pot genera mai multe scandaluri care vor afecta imaginea forțelor pro-europene”, a conchis Igor Volnițchi.

Autor: timpul.md
08.11.2018 Opinii
727
0

Comentarii 3

 • Dorian:

  Imaginea Maiei Sandu demult e vai de capul ei.

  08.11.2018 13:10
 • Spencer:

  Dacă Filtrul Maiei Sandu va fi corect alcătuit și cinstit, Maia Sandu singură nu ar trebui să treacă acel filtru pentru legătura cu Ablyazov.

  08.11.2018 13:14
 • Petru:

  Dupa atatea ce s-au intamplat si se mai intampla in justitie, in sfera bancara, in spatiul mediatic, in domeniul drepturilor omului si, in general, in statul capturat Republica Moldova, filtrul Maii Sandu nu poate fi decat un colac de salvare. Da, aceasta curatare se va face anevoios, vor aparea multi zelosi de putere (de viata usoara) care se vor opune acestui proces, dar asta e treaba dansilor. Maia Sandu si partidul PAS, acum si blocul DA/PAS abordeaza altfel problemele constructiei statului de drept si ale societatii democratice. Le amintesc: doritorii de a conduce aceasta tara trebuie sa dea dovada de o buna pregatire profesionala, integritate /morala/ si meritocratie. Doar hotii, banditii si lichelele se tem de aceste teste. In unele capete poate ca va fi haos, dar populatie stie ce are de facut. Voi cu cine va alaturati?

  09.11.2018 09:58