Sursa imagine: timpul.md

Editorialist: Andrei Năstase, „vaca sacră” a politicii moldoveneşti. Eşti linşat public dacă îndrăzneşti să-l critici

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este un fel de “vacă sacra” a politicii moldoveneşti. Acesta nu suportă niciun fel de critică, iar trollii săi de curte sunt gata să linşeze orice persoană care a îndrăznit să adopte un alt punct de vedere, decât al idolului lor. Constatarea aparţine jurnalistului Nicolae Negru şi se conţine într-un editorial publicat de ziarulnational.md.

„Ești linșat pe rețelele sociale, unii colegi sau cunoscuți cu care erai în relații cordiale încetează să te observe sau, în cel mai bun caz, te tratează cu răceală când îi întâlnești în stradă sau la evenimentele publice. Cum să-l critici, cum să ai dubii față de „salvatorul” nostru Andrei Năstase? El e ultima noastră șansă de a ne „întoarce țara înapoi” și a elibera instituțiile capturate! Reacția unor simpatizanți PAS-PPDA la articolele din presă ne dă senzația că ne întoarcem înapoi și o luăm de la capăt, cu un alt Roșca”, scrie Nicolae Negru.

Autorul se referă şi la lansarea în campania electorală a PAS şi PPDA, eveniment produs sâmbăta trecută. În opinia lui Negru, reuniunea a fost una modestă şi fără efort de imaginaţie. Nici prestaţia liderilor acestor formaţiuni nu a impresionat, consideră editorialistul citat.

„Din păcate, nu au impresionat, cu una sau două excepții, nici discursurile, nici ideile și mesajele care au fost lansate în spațiul public. Idei noi au răsunat cam puține, a predominat retorica uzată, pe care o auzim de peste trei ani, inclusiv cea cu „țara înapoi”. Organizatorii manifestației par să se fi gândit mai mult la propriii simpatizanți și adepți și mai puțin la alegătorii indeciși, care încă nu au hotărât cu cine vor vota și dacă în general vor merge la alegeri”, conchide Nicolae Negru.

Autor: timpul.md
05.11.2018 Opinii
2654
0

Comentarii 3

 • Denis:

  Nastase e pur si simplu un ipocrit.

  05.11.2018 16:21
 • Ungureanu:

  Și Năstase și Sandu îs de=o teapă.
  Populisme, instigare la ură, critică la adresa lui Plahotniuc, etc.Asta știu să facă. Dar unde se vede că ei știu să administreze, să conducă? Ei știu doar să strige, la altceva nu-i duce capul. Ce știu ei? Ce experienă au? Cine-s apropiații lor? niște oameni care habar nu au de nimic! Un SRL nu stiu să-l conducă, o întâlnire cu oamenii se transformă în bătaie și insulte, dacă nu ești de acord cu ei! Asta ce înseamnă? Asta înseamnă prostie, asta înseamnă că ori ești plătit s-o faci,ori nu ești întreg la minte. Eu cred că mai degrabă - varianta întâia.

  05.11.2018 22:36
 • Petru:

  Editorialist, da Plahotniuc ce fel de "vaca" este? Te legi de opozitie, fiindca n-ai o pozitie personala? Pana si Europa a inteles, cine sut hotii miliardului si cum incearca ei sa erodeze temeiurile de drept si democratice ale statului Republica Moldova, iart tu te ascunzi dupa deget.

  12.11.2018 09:38